Bezoek Burgemeester aan onze wijk.

Bij de inauguratie van onze nieuwe burgemeester heeft zij gezegd dat zij binnen een half jaar alle wijken bezocht wil hebben. Want ze wil de mensen leren kennen. Op 7 januari 2013 bracht mevrouw haar 7e wijkbezoek, van de 11 wijken. Haar verzoek was geweest om niet te veel publiciteit te geven aan dat bezoek omdat ze in de haar ter beschikking staande 2 uur zoveel mogelijk van de wijk en haar bewoners wil zien en spreken. Dat is aardig gelukt.

Wij zijn begonnen met een kennismakingsgesprek in AKSENT. Daar heeft ze na de kennismaking ook nog even met de bewoners van het aangrenzende ORO complex gesproken. Vervolgens zijn we langs wijkhuis De Lier gelopen waar Erna Verhappen en Anke van Weert (beide jongerenwerkers) met een snoeppot stonden. Aan die snoeppot waren wensen van de jongeren uit de wijk met linten vastgebonden. Deze pot werd door de burgemeester in dank aangenomen, ze zei dat deze op haar bureau komt te staan. Via winkelcentrum Straakven zijn we naar de PraktijkSchool Helmond. Hier liet mevrouw Blanksma zich uitgebreid voorlichten over de doelstellingen van de school en bekeek uitgebreid naar het wijkrestaurant in oprichting. Vervolgens zijn we met haar naar “ons” bevrijdingsmonument JORIS EN DE DRAAK gegaan, dan weet ze vast waar ze met Dodenherdenking moet zijn. Vervolgens zijn we via de Rozenhof, Silverster-Bernadette school en buurthuis Bloemenwijk naar TOV ontmoetingscentrum. In zowel de Rozenhof als de Silverster-Bernadette school heeft ze zich uitgebreid rond laten leiden. Hier moest mevrouw Blanksma ons helaas verlaten om naar haar volgende afspraak te gaan.

De foto’s zijn door een van de begeleiders van mevrouw Blanksma, Annemarie Robesin, gemaakt. De andere begeleider was wijkadviseur Stefan Schüller.

De burgemeester schreef zelf in haar blog: http://www.helmond.nl/internet/blogburgemeester/Helmond-Oost-enorme-sociale-cohesie

Het bezoek is ook te zien op Helmond TV http://www.youtube.com/watch?v=PcXjfJ7t9to